Vizitează
Emoții verticale: Hai să vezi orașul de sus!

Turnul de Artă poate fi vizitat pe bază de programare.

La doar 170 de trepte de sol poți să vezi cartierul bucureștean așa cum e el.

Unul dintre proiectele pivot ale Make a Point a fost restaurarea celui mai vizibil punct limitrof, turnul de apa din fața spațiului cultural, în Turn de Artă, cu implicarea locuitorilor. Prin inserție arhitecturală, Turnul de Apă din incinta Postăvăriei Române a fost astfel reconvertit dintr-o relicvă industrială într-un reper al zonei, obiectiv turistic și cultural. În mod constant, Turnul găzduiește expoziții de artă a căror receptare, din varii puncte ale scării elicoidale, beneficiază în urma expunerii verticale. Pentru Turnul de Artă, am organizat o campanie de votare desfașurată în cartier, în urma căreia turnul a fost reconvertit corespunzător design-ului ales de majoritatea locuitorilor, atât în sit, în urne de vot, cât și online. Proiectul a obținut Premiul III pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile și a fost nominalizat la unul dintre cele mai prestigioase premii europene de arhitectură, Premiul Mies van der Rohe al Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană, în 2015, și asta în ciuda faptului că a gestionat unul dintre cele mai mici bugete înregistrate vreodată de un nominalizat la EU Mies Awards (sub 100 000 Euro).

Spațiu Cultural

Make a Point are sediul principal în Pantelimon, București. În 2009, în vidul cultural din sud-estul capitalei am reabilitat o hala industrială și am reconvertit-o în spațiu cultural. Am transformat secția de repasat a fostei fabrici de textile Postăvăria Română (1925 -2008) în spațiu expozițional modern, sală de proiecție, bibliotecă și videotecă.

În spațiul reamenajat al fostei fabrici, Make a Point propune un concept tip „bucătărieamericană”: o platformă complet funcțională, deschisă artiștilor care or să-și concretizeze ideile și creativitatea. Sute de expozitii, concerte, proiectii de film, piese de teatru si seminarii, filmări de videoclipuri sau scurt metraje s-au intamplat la Make a Point (spațiu cu suprafața totală 130 mp, împărțită parțial în 3 spații individuale, și înălțimea de 4 m). Dacă vrei să lucrăm împreună sau ai un proeict personal pentru spațiul Make a Point contactează-ne.

Biblioteca

Ne regăsim într-o uzină, drept care biblioteca Make a Point vorbește despre cotidianul din fabricile comuniste. De la Marx și Engels până la colecția Flacăra, poți afla ceea ce citeau parinții și bunicii tăi. Exemplarele sunt cele originale, culese din fabrici, având încă ștampila și fișele semnate de muncitori de-a lungul zecilor de ani.

Nu este o colecție născută din nostalgie, ci din dorința de a documenta o felie de lume, lumea în care fiecare fabrică avea o bibliotecă exclusivă pentru miile de muncitori.

Mobilierul

Mobilierul reprezintă un proiect în sine: obiecte industriale restaurate (artist Maria Marin): masa este un aparat de sudură transformat, și când acesta este folosit zeci de ani la rând, aflat la senectute, nu mai e teribil de arătos. Drept care, atunci când i-am dat o față nouă, i-am scos și măruntaiele de 600 kg de fontă. În prezent, servește proiectorul asociației cu loialitate.

Curaj când te așezi confortabil pe canapelele noastre făcute din cântare industriale: sunt funcționale și în ciuda vârstei lor se vor strădui să-ți indice greutatea cu cea mai mare acuratețe posibilă.

Ascensorul

Legea interzice repornirea unui ascensor care nu a funcționat mai mult de 10 ani, așa că am dezmembrat motorul unui lift care transporta baloții către hale. Am ales cea mai spectaculoasă bucată pentru măsuța de ceai a bibliotecii.