Tiger. Watermelon
  Tigru.Pepene Vernisaj 24 Mai 2013 Orele 19.30-03.00 Expoziţia rămâne deschisă până...

 

Tigru.Pepene

Vernisaj 24 Mai 2013

Orele 19.30-03.00

Expoziţia rămâne deschisă până pe 10 Iunie şi poate fi vizitată cu rezervare în weekend.

Șos. Morarilor nr.1, în incinta Postăvăriei Române, sector 2

Tigru.Pepene este o instalaţie site-specific în cadrul căreia sunt expuse picturi, obiecte şi artă video.

Puţine lucrări de artă au şansa de a putea fi izolate de un context, căruia totuşi îi datorează publicul o înţelegere aprofundată, completă. Probabil de aceea expoziţiile tematice au devenit un subiect obligatoriu, atât în ce priveşte arta contemporană cât şi arta muzeelor. Demersul unei expoziţii de artă contemporană este întotdeauna programatic, deseori pornind de la o idee generală către o instalaţie ilustrativă, care să o justifice într-o oarecare conformitate.

Proiectul Tigru.Pepene, cu alura lui neo-dadaistă, reface un context folosind motivul în absenţa unei teme precise. Artişti diferiţi ca formaţie şi orientare aduc alături lucrări creând prin intermediul întâmplării o atmosferă şi un fundal de relaţii între exerciţiul personal şi ceilalţi. Tigru.Pepene de asemenea, afirmă un umor strategic bazat pe previzibilitatea unor conexiuni care fac expoziţia să pară un labirint uşor de traversat, dar neferit de capcane. Astfel sunt interogate resorturile, metodele şi locurile comune în practica promovării artistice şi a comunicării galeriilor şi muzeelor de artă cu publicul, în spatele unui joc disimulat.

Silvia COSTIN n. 1980, a studiat pictura la Univeritatea de Artă şi Design din Cluj; locuieşte în Bucureşti

„Diferențele fizice și culturale între oameni, chiar dacă probabil puțin estompate de o politețe internațională lipsită de curiozitate, m-au atras întotdeauna. Este interesant de asemenea să remarci , din același punct de vedere instabilitatea unor termeni, precum în cazul seriei Black is Beautiful, exotismul, desigur cel mai frecvent asociat celorlalte continente decât Europa.”

www.silviacostin.blogspot.com

Suzana DAN n. 1976, a studiat pictura la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti, locuieşte în Bucureşti.

“Tigrul pentru mine este un vis, nu am fost niciodată într-o gradină zoologică iar la circ nici atât. Empatizez mult prea puternic cu fiinţele vii şi nu pot suporta să îmi pun o privire relaxată de vizitator / spectator şi să văd animale chinuite. Deci, cum spuneam, tigrul pentru mine este un vis, ştiu că există undeva pe mărgica albastră şi că este bine mersi acolo unde este, ştiu că este îngrozitor de frumos şi nu prea cred că este un rău în mod gratuit. Pepenele, pe de altă parte, (şi când spun pepene mă refer exclusiv la pepenele roşu) este una dintre iubirile vieţii mele care vine în vizită în fiecare an. Nu exagerez. In urmă cu câţiva ani am “decretat” că nu doresc să primesc nici un alt cadou de ziua mea (care în favoarea acestei imperative cereri se nimereşte să fie în plin august) decât pepeni. Iubire mare cu pepenii ăştia. Şi poate tocmai pentru că sunt atât de apropiaţi nici nu îi bag în lucrari. Le-a pierit misteru’ deci nu mă mai interesează.”

Sleep tight tiger Sleep tight tiger – sweet dreams till tomorrow Sleep tight tiger

I love you love you first thing in the morning The day time the night time when the angels are calling They whisper in the top of my tongue a tiny little worlds that tickles your ear drum

Sleep tight tiger Sleep tight tiger – sweet dreams till tomorrow Sleep tight tiger

Sleep tight tiger sweet dreams till tomorrow I’ll be teardrop in your pillow the beautiful sorrow I love you like I do in the noon I am the shadow on your skin and I’ll be gone very soon

Husky Rescue – Sleep Tight Tiger

Luca ISTODOR n. 1997  București, este elev la Colegiul Sfântul Sava din București, în clasa a 10-a. E pasionat de filme, a regizat cinci scurtmetraje și a văzut sute de lungmetraje. A fost membru al juriilor a două festivaluri de film. Îi plac Lars Von Trier, The Doors, Ionesco.

“Free Cut este revolta a doi oameni împotriva formalităților și convenționalului. Ei distrug obiectele pe care le vedem și folosim în fiecare zi și cu care suntem atât de obișnuiți. Devin liberi.”

http://ciorba2000.wordpress.com/

Hermes LUACES n. 1975, a studiat compoziţia la Real Conservatorio Superior de Música de Madrid şi fizica la Universidad Autónomas; locuieşte în Madrid.

„Pentru mine, să compun a fost mereu un fel de psihanaliză în care descopăr lucrurile care mă interesează și cu care mă confrunt atunci cînd simt ceva cu adevărat.”

Juan de Dios MARFIL n. 1976, a studiat animaţia la FAMU (Universitatea de Film şi Televiziune) din Praga şi a obţinut titlul de master în etnomuzicologie la Universitatea din Maryland, USA; locuieşte în Granada.

 

Este cunoscut mai ales pentru scurt metrajul de animație Homeland (2009), pentru care a fost răsplătit cu mai multe premii internaționale în cadrul festivalurilor de profil. Lucrările lui sunt delicate și suprinzătoare, dublate de o ambiguitate atrăgătoare.

Bogdan TEODORESCU n. 1980, a studiat ceramica la Universitatea de Artă şi Design din Cluj; locuieşte în Bucureşti.

„După o perioadă destul de îndelungată de negare, arta pare că se reafirmă cu și mai multă tărie, într-un fel aproape monden.

Sub presiunea concursurilor, licitațiilor și târgurilor internaționale, stilul devine aproape ceea ce în publicitate se numește identitate vizuală, adică brand. Bineînțeles, este riscat și superficial să afirmi că arta s-a întors la produse. Cred totuși că este una dintre cele mai dificile perioade.

Cel mai mult mă interesează felul în care artiștii devin convinși de schimbări.”

Mai multe noutăți pe

facebook

 

shapeimage_7

Juan de Dios MARFIL – Tiger Watermelon

935510_508107869262522_700038561_n

Suzana DAN – Opampogyakyena Shinoshinonkarintsi

(sadness is looking at me) – Detaliu

SC detaliu-filtered

Silvia COSTIN -Detaliu

Free cut!-filtered

Luca ISTODOR – Free Cut!

BTa

Bogdan TEODORESCU – Detaliu

 

About Author
Alma Cazacu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.