Perimetru Sigur
Weekendul Galeriilor #3 // Perimetru sigur  Sâmbătă 23 aprilie -...

Weekendul Galeriilor #3 // Perimetru sigur 

Sâmbătă 23 aprilie – Duminică 24 aprilie 2016 Program: 12:00 – 21:00

Treizeci si patru de galerii din Bucuresti vă așteaptă să le vizitați în a treia ediție a Weekend-ului Galeriilor care va avea loc în zilele de sâmbătă, 23 și duminică, 24 Aprilie 2016 între orele 12 -21.

Acest eveniment organizat de Asociația Ephemair continuă inițiativa proiectului Noaptea Albă a Galeriilor, promovând de aceasta dată în diurnă pentru publicul din București arta contemporană și artiștii din România. Programul divers al evenimentelor cuprinse în cadrul Weekend-ului Galeriilor oferă publicului posibilitatea petrecerii unui întreg weekend în compania artelor contemporane și a spațiilor care le promovează.

Perimetru sigur

Vlad Albu, Alle Dicu, Dan Iordache, Vlad-Radu Popescu, Ana-Maria Preduţ, Mihai Şovăială

Expoziție coordonată de Cristina David și Alina Șerban

Ce se întâmplă dacă, în loc să evităm privirea trecutului, încercăm să-i răspundem delimitând, cât se poate de firesc, un perimetru sigur unde renegociem amintiri, istorii personale uitate și teme culturale prezente în istoria recentă? Perimetrul astfel imaginat devine un teritoriu al speculațiilor personale, o convenție asumată de cei șase artiști pentru a cupla, în interiorul acestui grid protector, trecutul și prezentul. 

Deopotrivă ambiguu și normativ, Perimetru sigur echivalează cu un program de schimb unde sunt dezvăluite privitorilor fragmente de existență, de realitate recuperată, analizată uneori critic.

Această expoziție a fost organizată în cadrul cursului „Clovnii Catastrofei: Un deceniu de radicalism, umor și politici identitare în Rusia, România, fosta Iugoslavie și Țările Baltice”,  conceput de Cristina David și Alina Șerban cu sprijinul PATTERNS Lectures, inițiat de Fundația ERSTE și implementat de WUS Austria și al Universității Naționale de Arte București, departamentul Foto-Video. Expoziția este dezvoltată ca răspuns al artiștilor la diferitele poziții critice și teme recurente prezente în artă după căderea Cortinei de fier, precum identitatea, trauma și rescrierea istoriei recente.

Make a Point încearcă să aerisească centrul și să faciliteze manifestări culturale la periferie, în cartiere și printre blocuri, în hale abandonate, în fabrici și uzine sau în alte cimitire de acest soi.

Prin organizarea de expoziții, spectacole, proiecții de film și workshopuri, Make a Point rămâne un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani.

VERNISAJ: Sâmbătă: h17.00 Program: Sâmbătă – Duminică: h12.00 – 21.00

Intrarea este liberă.

Programul și harta galeriilor vor fi prezente în toate locațiile participante. Mai multe detalii despre WEG#3 si programele sale găsiți pe site-ul evenimentului: weekendulgaleriilor.ro

22

Print

Mai multe pe:

facebook

About Author
Andrada Rosu
Your Comments

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.