Make a Point awarded at Civil Society Gala in 2012
Make a Point premiat la Gala Societații Civile Luni, 28...

Make a Point premiat la Gala Societații Civile

Luni, 28 mai 2012, în cadrul festivității de acordare a premiilor ediției aniversare a Galei Societății Civile, Organizația Non-Guvernamentală Make a Point a fost răsplatita cu Premiul II la secțiunea Artă și Cultură pentru proiectul Mă numesc Cartier.

Mă numesc Cartier, proiect desfășurat pe o perioada de 4 luni (august-decembrie 2011), a problematizat și a încercat să găsească soluții la lipsa alternativelor culturale și a unei infrastructuri de petrecere a timpului liber în cartiere. Focusul proiectului a fost cartierul Pantelimon și a constat într-o serie de expoziții (artă, fotografie, expoziție documentară), evenimente outdoors, conferințe, proiecții de film etc.

Realizat cu sprijinul AFCN și Tineret în Acțiune, Mă numesc Cartier a inclus un studiu sociologic, care a vizat identificarea practicilor de recreere printre tinerii cartierului. Potrivit acestuia, tinerii sunt nevoiți să se deplaseze până în centru pentru a desfășura diverse activități, sau se rezuma la puținele facilități sportive din apropiere, atunci cand nu aleg să își petreacă timpul pe stradă. Studiul a facut posibilă adresarea către încă o categorie de beneficiari, asociații și persoane care pot dezvolta noi proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în zonă.

Găsiți mai multe informații aici:

http://www.galasocietatiicivile.ro/participants_project.php?id=35&section_id=5

Make a Point (www.makeapoint.ro), inițiatorul și organizatorul Mă numesc Cartier, este o asociație culturală cu un puternic interes social. Sediul principal al centrului cultural se află în incinta fostei fabrici de textile Postăvaria Română, în fosta secție de repasat reconvertită acum în spațiu expozițional permanent, ideal pentru o varietate de evenimente culturale, având o sală de proiecție cu două ecrane și bibliotecă deschisă publicului.

Câștigatorii Galei Societății Civile 2012, ediția a X-a, au fost anunțați în cadrul Festivității de acordare a premiilor care a avut loc la Opera Națională București în data de 28 mai 2012. Pentru lista integrală a câștigătorilor acestei ediții accesați: www.galasocietatiicivile.ro/castigatori.html

542110_226741344109450_473471228_n

GSC_seara_premiere

166044_226677597449158_1960185794_n

About Author
Alma Cazacu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.