Inhabitants / Expoziție de fotografie
Inhabitants / Expoziție de fotografie Vineri, 28 aprilie, de la...

Inhabitants / Expoziție de fotografie

Vineri, 28 aprilie, de la ora 18:00 vă invităm să luați parte la prima expoziție a colectivului format din Anticorp Solar și Sofia Z, doi fotografi stabiliți în Moscova, expoziție formulată ca un apel pentru conștientizarea și explorarea eliberată de ierarhii a spațiilor și obiectelor.

Prins undeva între artă și viață, experiență socială și privată, proiectul fotografic pătrunde în acel spațiu curios în care obiectele își reiau rolurile de personaje, se dezvăluie și ne dezvăluie într-o continuă și surprinzătoare metamorfoză.

Ne-am obișnuit deja cu expunerea la spațiile „golite” de conținut , la realismul crud, de multe ori absurd, suprarealist, sau la cotidianul marginal și marginalizat. Se practică servirea lor din abundență și combinarea cu ironie sau sarcasm. Această constantă luare în derâdere sleiește de vitalitate obiecte și spații care sunt impregnate de atât de multe – timp, istorie, creștere, decădere, politică și fascinație – iar la nivel personal, induce o stare de apatie, de insensibilitate.

Când suntem mici, învățăm de multe ori prin impersonare și joc de rol. Atunci, obiectele sunt „personajele” care ne ajută să încercăm perspective noi, să ne probăm judecățile și să ne definim valorile și emoțiile. Le iubim, le certăm, ne fascinează și apoi brusc ne trezim că rolurile se schimbă. Își dezvoltă un limbaj propriu și încep să vorbescă ele pentru noi. Ne asumăm asta și ele devin semnele prin care ne învelim cu semnificație.

Deși sunt reflexiile perfecte ale existentei noastre, nu putem accepta altă raportare la ele în afară de cea de dominare. Le ierarhizăm în funcție de utilitate și productivitate, le posedăm, le uzăm, le updatăm.

Și totuși ce ne-ar spune dacă nu le-am mai constrânge să vorbească pentru noi? Ne-ar arăta unde suntem? Unde greșim? Ne-ar indica vreo direcție?

 

 

 

About Author
admin

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.