Despre noi

Fondată în 2009 de către documentaristul Mădălina Roșca, criticul de film Viorica Bucur și artistul vizual Alma Cazacu, organizația socio-culturală Make a Point este activă în proiecte de regenerare și reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).

Între timp, unele dintre problemele cărora Make a Point încerca să raspundă an după an s-au estompat, făcând loc unora noi: fabrici moștenite din perioada industrializării forțate au fost detonate, în sensul propriu al cuvântului, făcând loc mall-urilor. Lipsa alteranivelor de petrecere a timpului liber în cartier a găsit un răspuns în jocurile de noroc, nu mai puțin de 87% dintre ele fiind aparatele de tip slot machine, adică celebrele “păcănele” (de patru ori mai multe decât în 2007, când Make a Point a început lucrul).

Make a Point organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, workshopuri, seminarii și rămâne un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani implicați social.

Echipa noastră