Bucharest Biennale #5
Bucharest Biennale #5 Make a Point Sos. Morarilor nr. 1...

Bucharest Biennale #5

Make a Point

Sos. Morarilor nr. 1

Program

Miercuri – Duminică

13:00 – 19:00

Luni – Marți

Inchis

Pentru mai multe detelii vă rugăm vizitați:

http://bucharestbiennale.org

Artiști:

Klas Eriksson

Wael Shawky

Mounira al Solh și Bassam Ramlawi

Curator:

Anne Barlow

http://bucharestbiennale.org/ro/curators.html

Bienala Bucuresti promoveaza cunoasterea si propagarea culturii – in special in domeniul artelor – prin intermediul cooperarii si al schimburilor culturale in interiorul Europei si dincolo de granitele sale, elaborind concomitent strategii ce stimuleaza intelegerea reciproca si ofera posibilitati comprehensive din perspective diverse.

Printre scopurile noastre se numara studierea legaturii dintre practicile creatoare si dezvoltarea sociala si a relatiilor existente intre contextul local, cel european si cel global.

Programele noastre promoveaza schimburile artistice si de idei prin expunerea unor lucrari si tendinte artistice contemporane la nivel local si global, contopind astfel o viziune de tip international asupra artei si a schimburilor culturale, cu intentia declarata de implicare in viata comunitatii si de imbogatire a resurselor culturale din Bucuresti.

Consideram ca este necesar sa avem un dialog cu publicul si o platforma de manifestare pentru artisti, tot astfel cum trebuie sa reinventam noi forme de expresie artistica si sa incurajam curatorii sa selecteze un grup consistent de artisti, care sa reprezinte cel mai bine unitatea in diversitate a Europei.

BB urmareste sa rezolve problemele complementare legate de traditie si modernitate, de trecut si prezent, de localismul si satul global, si se straduieste sa atinga un nivel de echilibru intre calitatea sa estetica/artistica si nivelul de audienta prin depasirea sentimentului de retinere pe care il are publicul larg fata de artele contemporane.

Bienala creeaza un parteneriat trainic intre Bucuresti – care este mai mult decit un oras, caci reprezinta un simbol al modului in care politicul se reflecta in toate aspectele vietii – si Europa Occidentala, facind totodata conexiunea cu o problema universala, care nu ia in consideratie contextul istoric sau geografic – problema rezistentei in viata de zi cu zi, a traiului si maruntisurilor cotidiene ca mod de viata in general. BB este o structura ce are capacitatea de a transforma Orasul insusi intr-un atelier permanent si intr-un cimp de actiune.

In esenta sa, cultura europeana este rezultatul schimburilor – uneori pasnice, alteori violente – care au avut loc intre societatile invecinate si intre diversele grupuri sociale existente in cadrul unui stat anume. Astfel de forme orizontale si verticale de schimb cultural s-au manifestat in diverse moduri: prin imitatie, asimilare, disimulare, apropriere (luare in posesie), prin acord reciproc sau prin dominatie hegemonica.

Vom incerca sa actionam intr-un mod care sa dovedeasca sensibilitate si competenta in interactiunea cu „celalalt” ca alter provenit din spatii culturale diferite.

BB intentioneaza sa incurajeze creativitatea artistilor, accesul publicului la cultura, propagarea artei si a culturii, dialogul intercultural, precum si cunoasterea istoriei si a mostenirii culturale a popoarelor din Europa si din afara Europei.

Scopul BB este de a stimula nasterea unui areal cultural comun prin asocierea persoanelor, fara a altera pluralitatea si diversitatea nationala si regionala a acestora.[/ezcol_1half]

BB5_imagini_projects

Photo 26.05.2012, 17 21 43-filtered

BB5 la Make a Point

Klas Eriksson

Klas Eriksson

Wael Shawky

Wael Shawky

Mounira al Solh și Bassam Ramlawi[/ezcol_1half_end]

About Author
Alma Cazacu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.