Short Shorts Asia Japan / Kinofest
Short Shorts Asia Japan / Kinofest @ Make a Point KINOFEST...

Short Shorts Asia Japan / Kinofest @ Make a Point

KINOFEST 2016, ediție aniversară IMAGINEAZĂ-ȚI INIMAGINABILUL!

În cadrul celei de a zecea ediții a Festivalului Internaţional de Film Kinofest, vă așteptăm la Make a point cu un program de scurtmetraje japoneze de la festivalul Short Shorts Asia Japan.

Program:

SOCIOPATHS, A.T (5’26”) O fată întâlneşte un android pe stradă, şi se decide să îl urmeze, pentru a-i da un mesaj.

MAN IN PHONE, Mackenzie Sheppard (7’33”) Un bărbat este captiv înăuntrul propriului telefon.

THAT’S NO MEANING, Hiroto Hara (16′) Nana caută ceva să-şi înveselească tatăl, şi se întâlneşte cu un comedian, Yoshio Kojima, care îi face un gag “fără sens”. Apoi se întâmplă un miracol.

HAPPY LIE, Taishi Shiode (16′) Makoto îţi surprinde iubita cu o vizită neanunţată, şi găseşte semne de infidelitate. Încep să îşi analizeze relaţia, şi într-un singur cadru de 15 minute, filmul urmăreşte schimbarea dinamicii puterii, descoperă metodele prin care se manipulau, şi surprinde intensitatea confruntării.

BLUE, Yukinori Makabe (21′) Pe muzica artitului jazz Yurifa Matsumoto – “You Named Me Blue.” Precum o operă de artă într-un muzeu, filmul te invită să apreciezi lumea, prezentată cu jumătatea dreaptă a creierului.

BETWEEN THE LINES, Daisuke Yamaoka (5′) Kyoko va pleca din Tokyo, iar prietenul ei din copilărie, Tomo, care nu vrea ca ea să plece, îşi ia La revedere cam agresiv. Ea simte că el este pe punctul de a-i mărturisi dragostea, şi fuge. Apoi se decise să…

ABSENCE, Dai Yoshida (9’51”) Doi străini stau pe o bancă. Când el o întreabă cât este ceasul, începe o conversaţie ciudată. Ea e atrasă de magnetismul lui, deşi trebuia să fie într-o misiune…

OCTOPUS, Isamu Hirabayashi (24″) La filmarea unei reclame, o actriţă are o durere îngrozitopare de stomac, după ce a mâncat un octupus interzis. Cu ea blocată în baie, producţia devine un haos, cu un client furios şi un producător nervos.

THE FIGMENT, Michihito Fujii (20″) Nami este plină de frustrări şi temeri legate de lume. În dimineaţa aniversării ei de 18 ani, totul se schimbă. Totul apare monstruos. Incapabilă să gasească o soluţie, ea alunecă într-o lume şi mai întunecată.

01001001, Yu Sato (3′) Un robot se trezeşte pe o alee întunecată, printre gunoaie. Cu nici o amintire despre ceea ce s-a întâmplat înainte de a fi aruncat, va încerca acest robot să se întoarcă acasă la familia pentru care a lucrat?

Filmele vor fi subtitrate în limba engleză. Intrarea la proiecții este liberă.

Make a Point încearcă să aerisească centrul și să faciliteze manifestări culturale la periferie, în cartiere și printre blocuri, în hale abandonate, în fabrici și uzine sau în alte cimitire de acest soi.

Prin organizarea de expoziții, spectacole, proiecții de film și workshopuri, Make a Point rămâne un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani.

14518421_1294932760539290_99310296_n

Mai multe pe:

facebook

About Author
Andrada Rosu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.