Program: Uriasi de Pantelimon, 13-15 octombrie 2017
Program: Uriași de Pantelimon, 13-15 Octombrie 2017 Prima expoziție din...

Program: Uriași de Pantelimon, 13-15 Octombrie 2017

Prima expoziție din lume de street-art pe acoperișuri se deschide e 13 octombrie in Pantelimon, România. Trei zile de arta gigantica pe acoperișuri, live art, proiecții de film, conferințe, workshopuri, dans, muzică live și mult mai mult de atât.

Din întreaga lume am invitat în Pantelimon pentru acest proect de artă comunitară pe: Ella & Pitr (Franța), creatori de gigantice picturi pe acoperișuri, Moose (UK), artistul care a inventat revrse graffiti, Martha Cooper (SUA), care ii va convinge pe sceptici prin fotografiile ei cat de mare este de fapt impactul street art-ului, Victor Ash (Danemarca), creatorul unor picturi iconice pe ziduri, de la muralul lui anti-apartheid din anii ’80 pana la cosmonautul din Berlin.

Program Uriasi de Pantelimon Giants of Pantelimon 2017

Lor li se vor alătura artiștii care au câștigat competiția Uriași de Pantelimon și care vor ilustra poveștile cartierului în stilul propriu: TOM (Sorina Tomuleţiu), Robert Obert, Nomado, Nada Krstajić și Cristiana Comănici. Citește poveștile care i-au inspirat pe artiștii selectați, sau și mai bine, citește toate poveștile!

Carmen Nistor (Germania) susține un curs de caligrafie oferit gratuit, iar Biancoshock (Italia), inițiatorul Ephemeral Art, a propus o instalație interactivă pentru Turnul de Artă din Pantelimon. Pe lângă asta am mai pregatit o expoziție colectivă cu fotografii din Pantelimon, plimbări cu bicicleta în cartier, proiecții de film, spectacole de dans contemporan sau instalații audio-video – doar câteva dintre lucrurile care se vor mai întampla la Zilele Uriași de Pantelimon.

Vino să participi la evenimente, să vezi lucrările artiștilor și să votezi preferata la Zilele Uriași de Pantelimon, 13-15 octombrie 2017 la Make a Point și descoperă arta urbană realizată de artiștii români și internaționali pe acoperișile din Pantelimon sau înscrie-te la workshop-urile noastre și ia parte la evenimentele de artă publică! Află mai mult pe pagina noastră de Facebook.

#uriasidepantelimon    #giantsofpantelimon

***

Despre Make a Point

Make a Point are experiență de 10 ani atât în proiecte de regenerare și reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice). Organizația Make a Point a început prin a reabilita un spațiu industrial și a-l reconverti în centru cultural. A transformat o fosta secție de repasat în spațiu expozițional modern, sală de proiecție, bibliotecă și videotecă, și a transformat vechiul turn de apă al fabricii într-o instalație artistică unică în oraș, păstrându-i totodată funcțiunile utilitare.

***

Despre Uriași de Pantelimon

Uriași de Pantelimon, community art project de Mădălina Roșca și Paul Arne Wagner, a demarat în 2016, ca un proiect pilot în cadrul căruia a fost finalizată prima pictură pe un acoperiș de uzină. În primăvara anului 2017 proiectul a continuat cu o vânătoare de povești în cartier și un call for artist internațional. Street Art Days va marca apogeul și totodată finalul proiectului ediția 2017.

***

Uriași de Pantelimon este un proiect Make a Point

Proiectul este finanțat în cadrul Programului cultural „București, Oraș participativ” de către Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Red Bull, Havana Club, Aqua Carpatica, Institutul Italian de Cultură, Institutul Francez, Danish Arts Foundation, Frufru, Bicicletele Pegas, Hotel Est

Partener de mobilitate: Uber

Parteneri media: Radio Guerrilla, Scena9, Vice, Igloo, IQads, noizz.ro, Festivalier
(listă în curs de actualizare)

About Author
Madalina Rosca

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.