NAG 2016 – Art Factory @ Make a Point
NAG 2016 - Art Factory @ Make a Point Art...

NAG 2016 – Art Factory @ Make a Point

Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor de patrimoniu lăsate pradă timpului și a locurilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

Expoziția din cadrul Postăvăriei Române ce va avea loc in perioada 23 Septembrie- 2 Octombrie, este o activitate de disemniare a proiectului Exposhortfest – Art Factory 2016, proiect co-finantat de AFCN.

În cadrul Nopții Albe a Galeriilor vom prezenta o selecție a artiștilor expozanți în cadrul festivalului Art Factory 2016, ce va avea loc în acest an în Băicoi în cadrul combinatului CAMEXIP, între 2 și 4 Septembrie.

Vom lansa cu această ocazie catalogul Art Factory, ce ii va include pe cei 16 artisti prezenti in cadrul evenimentului de anul acesta, lucrările lor și conceptele din spatele acestora.

Expoziția va conține instalații de lumină ce se vor desfîșura atat în interiorul Postăvăriei, cât și în Turnul de Artă.

Tematica expoziției va explora subiectul ”Urmelor omului în îmrejurimile sale”. Prin împrejurimi înțelegem natura, ceilalți sau sinele. Omul, în încercarea de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, o modelează, se modelează pe sine și îi modelează pe ceilalți. În acest proces lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale este desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere. Expoziția pe care o prezentăm în cadrul Art Factory urmărește urmele pe care omul le lasă în acest proces de căutare a sinelui.

Artiștii invitați sunt:

Vlad Bota, Andra Vlăsceanu, Claudia Ilea, Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Ana Toma, Flavia Popescu, Luminița Dumitrache, Răzvan Hogea, Roxana Tănase, Ariana Hodorcă, Andra Nedelcu, Smaranda Tulea, Alina Anca, Răzvan Pascu, Bogdan Topîrceanu.

Expoziția va fi deschisă zilnic între 18:00 și 22:00.

Make a Point încearcă să aerisească centrul și să faciliteze manifestări culturale la periferie, în cartiere și printre blocuri, în hale abandonate, în fabrici și uzine sau în alte cimitire de acest soi.

Prin organizarea de expoziții, spectacole, proiecții de film și workshopuri, Make a Point rămâne un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani.

Art Factory @ Make a Point site

Mai multe pe:

facebook

About Author
Andrada Rosu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.