Make a Joi. Dristor
Make a Joi. Dristor Joi, 31 martie, vă așteptăm să urmărim...

Make a Joi. Dristor

Joi, 31 martie, vă așteptăm să urmărim împreună mediu-metrajul independent Dristor, debutul regizoral al lui George Pancencu, care poate fi descris  pe scurt ca fiind un manifest experimental foarte curajos.

Filmul se concentrează în jurul unor personaje care își duc existențele obscure fără mari așteptări de la ziua de mâine. Blocate într-un micro-univers lipsit de perspective, acestea își dezvoltă rutine viciate prin intermediul cărora vânează momente de confort precar. Fataliste și cinice, reușesc să se distanțeze de propriile destine luându-și în derâdere declinul.

Drumul de acasă până la apartamentul dealer-ului și înapoi poate scoate la suprafață mai mult decât slăbiciunea și coruptibilitatea celui mânat de viciu. Certurile în stradă, manipulările sentimentale pentru 10 lei, camerele strâmte și dezordonate în care conviețuiesc sau se intersectează, punga cu aurolac, seringile aruncate în pat, albumul foto din mâinile mamei oarbe, replicile de tipul: „Ai o țigară? Dă-mi două!”, sunt asemenea unor cărămizi care înalță o fortăreață a alienării, modelând claustrante insule de singurătate.

Camera mânuită de George Pancencu pătrunde în cotidianul vieților lui Alexandru și Mihai, disecând dinamica relațiilor lor inter-personale și poziționarea lor marginală față de restul societății.

Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul.

Intrarea este 10 lei, sumă ce va contribui la desfășurarea activităților și proiectelor Make a Point.

Dristor-2

Mai multe pe:

facebook

About Author
Andrada Rosu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.