CINEPUB
"Exploratorul" - pe urmele lui Emil Racoviță proiecție film documentar...

“Exploratorul” – pe urmele lui Emil Racoviță

proiecție film documentar “Exploratorul” & fotografii stereoscopice
și expoziție fotografii Antarctice,
14 – 22 martie

 Sâmbătă, 14 Martie 2015, de la ora 18:00, CINEPUB și Make a Point vă invită la proiecția documentarului “Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean şi Xántus Gábor, produs de Fundaţia Arte Vizuale, despre expediţia ştiinţifică “Belgica” (1897-1899), la care a participat celebrul savant român Emil Racoviţă și expoziția colecției de fotografii stereoscopice realizate de savant în timpul expediției.

Adresa: Șos. Morarilor nr. 1, sector 2, București.

Cu ocazia lansării documentarului în cadrul platformei CINEPUB, vă invităm să vedeți fotografiile stereoscopice în proiecție, în paralel cu o expoziție de fotografie antarctică semnată de Helmut Ignat, realizată în timpul filmărilor documentarului „Exploratorul”.
Documentarul urmăreşte existența savantului român, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei (studiul faunei din peşteri şi din apele subterane) şi al primului Institut de Speologie din lume, cel de la Cluj.
Expediţia ştiinţifică “Belgica” a fost prima care a iernat în Antarctica în perioada martie 1898 – februarie 1899, timp în care Emil Racoviţă şi colegii săi au întreprins numeroase observaţii şi cercetări ştiinţifice. Materialul adunat a fost publicat în 60 de volume.
Evenimentul este organizat în colaborare cu CINEPUB și Fundația Arte Vizuale.

(Intrarea este liberă)

16:00 – 18:00     Expoziția „Antarctica, dincolo de capătul lumii”, cu fotografii de Helmut Ignat din timpul filmărilor în Antarctica și proiecția imaginilor stereoscopice realizate de Racoviță în timpul expediției

18:00 – 20:00     Proiecția documentarului EXPLORATORUL, r. Titus Muntean și Xántus Gábor, în prezența unor membri ai echipei

Expoziția va fi deschisă și duminică, 15 martie între orele 15:00-18:00, iar în perioada 16 – 22 martieaceasta poate fi vizionată pe bază de programare la adresa de email: point@makeapoint.ro

 Vizitați www.cinepub.ro și facebook.com/THECINEPUB.

CINEPUB – o platformă online dedicată exclusiv filmelor românești, disponibilă în mod gratuit publicului larg, proiect unic GAV* în parteneriat cu Google.

GAV – agenție de comunicare, specializată în content offline și online, pionier al marketingului cultural autohton.

 Fundaţia ARTE VIZUALE este o instituţie non-profit, apolitică şi independentă, înfiinţată în 1992. Scopul ei este să ofere sprijin tinerilor cineaşti şi creatori din sfera artelor vizuale, încurajând filmul de ficţiune, documentar şi cel experimental.
www.fav.ro
foto Iulia Rugina
foto Iulia Rugina 

foto Mihnea Ciulei

foto Mihnea Ciulei

 foto Mihnea Ciulei

foto Mihnea Ciulei

foto Iulia Rugina

foto Iulia Rugina 

foto Iulia Rugina

 foto Iulia Rugina

 Mai multe pe:

facebook

About Author
Alma Cazacu

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.